Camley Street Natural Park

Perşembe, Eylül 7, 2023

Bugün, Londra’ya yerleştiğim ilk hafta ziyaret ettiğim, içine girdikçe kaybolduğum küçük bir parktan bahsedeceğim. Şehir merkezinin hareketli bir bölgesinde saklı kalmış bu park, bir zamanlar King’s Cross İstasyonu’nu kullanan trenler için bir kömür deposuymuş. 1960’lı yıllarda kullanım dışı kalan depo arazisi, imardan kurtarma ve yeni bir doğa rezervi oluşturmak için yürütülen kampanya sonucunda 1985’te Camley Street Tabiat Parkı olarak yeniden doğmuş.

Günümüzde King’s Cross ve St Pancras istasyonlarının kalabalığı arasında kalmış bu bölge, benzersiz bir kentsel doğa koruma alanı olarak dikkat çekiyor. Göletler, sazlıklar ve bataklık alanlar da dahil olmak üzere ormanlık alan, otlak ve sulak alan habitatları kuşlar, kelebekler, amfibiler ve bitki yaşamı için zengin bir yaşam alanı sağlarken, aynı zamanda kuşların yuva yapabileceği, böcek türlerinin yaşayabileceği ve balıkların yumurtlayabileceği alanlar da barındırıyor.

Park kurulurken yerleştirilen sazlıklar, kanal kirliliğinin azaltılması da dahil olmak üzerer bir dizi ekosistem işlevi de görmekte. Yılda yalnızca iki gün kapalı olan parkı ziyaretçi merkezi, en verimli dönemi olarak Nisan-Eylül arasında ziyaret etmeniz öneriyor. Referans almak isterseniz fotoğraflar Ağustos ayının ilk haftasından. 

Kaynak: Camley Street Natural Park – London Wildlife Trust – 2014

Yorum Ekle